• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

„Da se to desilo svi bismo bili mrtvi“! Neverovatan video udara asteroida u Mesec deli se po internetu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Autor je tiktoker InsanePatient2 koji ne krije da se bavi specijalnim efektima i deli „snimke“ anđela na nebu, Meseca koji pada na Zemlju, demonskih glava koje nadleću gradove...

  • 0
Efekti Printskrin: TikTok/insanepatient2

„Udarac asteroida u Mesec uhvaćen je kamerom 29. januara 2024.“ To se navodi u opisu videa koji se deli po TikToku. Međutim, reč je o manipulaciji često viđanoj na internetu poslednjih godina, a postavlja je osoba koja se bavi pravljenjem specijalnih efekata.

Na snimku navodno nastalom na nekom američkom parkingu vidi se kako neidentifikovani objekat velikom brzinom juri ka Mesecu ostavljajući trag za sobom poput mlaznog aviona, a kada udari ogromna količina materije se razleti na sve strane. Sve to prate i sirene za uzbunu koje se čuju u daljini.

@insanepatient2Moon hit by asteroid CAUGHT ON CAMERA 1.29.2024♬ original sound - InsanePatient2

- Kul grafika. Da se to desilo svi bismo bili mrtvi – napisala je u komentaru jedna tiktokerka dok je druga pitala:

- Da li još neko misli da se AI malo otrgao kontroli?

@komesmetaistina Neverovatan video udara asteroida u Mesec kod @InsanePatient2 ♬ original sound - udarac.istine

Malo ko je poverovao da je snimak istinit. Ne samo što je i laiku jasno da se asteriodi ne kreću na ovaj način, već i zato što je sam autor videa na svom profilu objasnio da se bavi video-efektima.

@insanepatient2

InsanePatient2, kako se predstavlja, postavio je na TikTok još mnogo videa sa neverovatnim efektima – anđelom na nebu, Mesecom koji pada na Zemlju, demonskim glavama koje nadleću gradove…

Čuveni sajt za proveru istinitosti činjenica Snopes.com je još pre skoro dve godine raskrinkao taj snimak koji je isti autor delio po Fejsbuku, ali koju su tada podelili milioni drugih ljudi misleći da je istinit. Njima je tada i svemirska agencija NASA potvrdila da je video lažan i da udar asteroida u Mesec, što se dešava, ne bi izgledao tako. Zaključak je bio da je reč o kompjuterski generisanom efektu.

(Telegraf Nauka)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>