• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lek protiv raka neuspešan na testiranjima: Sanofi obustavlja klinička ispitivanja

A. I.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Program zasnovan na antitelima „tusamitamab ravtansin“ nije uspeo da nadmaši rezultate hemoterapije pri lečenju pacijenata sa metastazama nemikroćelijskog karcinoma pluća

  • 0
Rak Foto: jovanche vitanovski / Panthermedia / Profimedia

Francuska farmaceutska kompanija Sanofi obustavila je testiranje leka za rak pluća, koji je prethodno razvila nakon loših rezultata u završnim delovima ispitivanja.

Ovaj proizvođač lekova ukida program zasnovan na antitelima "tusamitamab ravtansin", pošto taj lek nije uspeo da nadmaši rezultate hemoterapije pri lečenju pacijenata sa metastazama nemikroćelijskog karcinoma pluća, prenosi Blumberg.

Akcije Sanofija pale su za 1,7 odsto u Parizu, a ukupno 12 odsto otkako je kompanija najavila investitorima da se naredne godine očekuje niži profit.

S druge strane, ranije ovog meseca kompanija je prognozirala više od 10 milijardi evra godišnje prodaje od lekova nedavno puštenih u prodaju, kao i novih lekova do 2030.

U saopštenju kompanije ističe se da će Sanofi nastaviti da istražuje potencijal lekova zasnovanim na istim antitelima u lečenju nekih vrsta kancera.

(Telegraf Nauka/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>