• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bila je duža od školskog autobusa: U indijskom rudniku otkriveni ostaci jedne od najvećih zmija u istoriji

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naučnici su izvukli 27 pršljenova, uključujući nekoliko pršljenova koji su bili u istom položaju u kojem su bili kada je reptil bez udova bio živ

  • 2

Fosilni pršljenovi otkopani u rudniku lignita u Indiji ostaci su jedne od najvećih zmija koje su ikada živele na planeti, saopštili su danas naučnici.

Procenjuje se da je zmija bila duga oko 15 metara i da je živela u močvarama Indije pre 47 miliona godina, prenosi Rojters. Kako navodi Popular science, bila je duža od školskog autobusa.

Naučnici su naveli da su izvukli 27 pršljenova, uključujući nekoliko pršljenova koji su bili u istom položaju u kojem su bili kada je reptil bez udova bio živ.

Dodali su da je zmija, koja je nazvana "vasuki indicus", izgledala kao današnji veliki piton, kao i da nije bila otrovna.

Rudnik lignita u kojem je otkrivena zmija nalazi se u oblasti Panandro u zapadnoj indijskoj državi Gudžarat.

(Telegraf Nauka / Tanjug)

Video: Kako su Izraelci iz mora izvukli krstasti predmet obrastao školjkama?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Вук

    26. april 2024. | 09:28

    И кажу 47милиона ни 46 ни 50 него тачно 47.Свака част. Срамота где новац завршава толико гладних у свету а ваке папазјаније продају маглу.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>