• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Botaničkoj bašti danas počinje art+science festival

A. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izložba Preplitanja otvara vrata festivala danas u 18 časova, donoseći suptilne dijaloge između digitalnog, analognog i organskog sveta

  • 0
Centar za promociju nauke Foto: Nikola Tomić

Deveti po redu art+science festival Centra za promociju nauke počinje danas i trajaće do 31. oktobra u Botaničkoj bašti „Jevremovac“. Publici je obezbeđen slobodan ulaz na svečano otvaranje festivala, zatim tokom Noći istraživača 27. septembra, kao i na dan zatvaranja festivala, 31. oktobra.

- Tematski usredsređen na uticaj čoveka i tehnologije na prirodu i biodiverzitet, ovogodišnji program istražuje njihovu međusobnu dinamiku, odnose i posledice - rekao je za Tanjug Petar Laušević iz Centra za promociju nauke.

Izložba Preplitanja otvara vrata festivala danas u 18 časova, donoseći suptilne dijaloge između digitalnog, analognog i organskog sveta.

- Uz raznovrsne prateće sadržaje, poput edukativnih radionica, predavanja, razgovora, performansa i vođenih tura, art+science program nudi petonedeljno istraživanje Bašte i izloženih radova - rekao je Laušević.

Na izložbi se premijerno predstavljaju tri interdisciplinarna projekta nastala u produkciji Centra za promociju naukе.

- Bašta zvuka, autora Marije Stojnić i Jakova Munižabe, predstavlja kolekciju zvučnih i audiovizuelnih instalacija koje povezuju radiofoniju i botaniku, istražujući odnose između ljudi, biljaka, životinja i mašina - naveo je Laušević.

Posetioci će tokom festivala imati priliku da se upuste u vizuelno putovanje kroz preostala dela domaćih i međunarodnih umetnika, koji na različite načine istražuju odnose između umetnosti, nauke i društva u savremenom kontekstu.

Prisustvo svim pratećim programima je takođe slobodno.

(Telegraf Nauka/Tanjug)

Video: Prirodnjački muzej dobija svoju zgradu posle 130 godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>