• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naučno-tehnološki park NS i Centar za promociju nauke potpisali Memorandum o saradnji

A. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve ove aktivnosti u okviru saradnje imaju za cilj stvaranje inovativnog, informisanog i progresivnog društva koje je spremno da se suoči sa raznim nadolazećim izazovima

  • 0
Centar za promociju nauke Foto: Nikola Tomić

Memorandum o poslovno-tehničkoj saradnji između Naučno-tehnološkog parka Novi Sad (NTP NS) i Centra za promociju nauke (CPN) iz Beograda potpisan je danas u Novom Sadu.

Značaj saradnje između ovakvih organizacija ima višestruki uticaj na razvoj naučne i inovacione zajednice u Srbiji, a ovakav vid partnerstva donosi brojne prednosti i mogućnosti za obe institucije, saopšteno je iz Naučno-tehnološkog parka Novi Sad.

Direktor NTP NS Nebojša Drakulić izjavio je da će se saradnja sa Centrom za promociju nauke potpisivanjem ovog Memoranduma dodatno proširiti na aktivnosti kao što su realizacija novih projekata i ideja.

- Jedna od definisanih aktivnosti je osnivanje i razvoj zajedničke naučne platforme koja će se zvati 'Naučna košnica' i koja će podrazumevati okupljanje naučne zajednice, privrede i predstavnika lokalne zajednice na jedan pojednostavljen način. Tako će se široj publici približiti šta se sve dešava u nauci i na koji način se uvezuju nauka i privreda - rekao je Drakulić.

V.d. direktora CPN Danijela Vučićević izjavila je da će potpisivanjem Memoranduma već postojeća dobra saradnja dobiti i pisani oblik i omogućiti realizaciju dodatnih zajedničkih aktivnosti.

- Jedna od zajedničkih ideja je da NTP NS postane naša fokus tačka u Novom Sadu, te da preko Parka naši sadržaji, koji nastaju u Beogradu, postanu dostupni i zajednici u Novom Sadu - od interaktivnih izložbi do međunarodnih projekata - navela je Vučićevićeva.

Sve ove aktivnosti i inicijative u okviru saradnje između Naučno-tehnološkog parka Novi Sad i Centra za promociju nauke imaju za cilj stvaranje inovativnog, informisanog i progresivnog društva koje je spremno da se suoči sa raznim nadolazećim izazovima, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf Nauka/Tanjug)

Video: Telegraf Nauka u poseti Centru za promociju nauke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>