• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nil pretvoren u reku krvi, počinje sudnji dan? Brutalna laž! „Dokaz“ kraja sveta je snimak s drugog kontinenta

Vreme čitanja: oko 3 min.

Na TikToku, Fejsbuku i Tviteru ovih dana deli se snimak za koji se tvrdi da je nastao u Egiptu 9. novembra 2023, ali jednostavna provera pokazuje da je reč o jezeru Laguna roha u Čileu

  • 1
Laguna roha Printskrin: TikTok/YouTube

Reka Nil je 9. novembra 2023. postala krvava i, u skladu proročanstvom iz Otkrovenja Jovanovog, to znači da počinje kraj sveta i bliži nam se sudnji dan, tvrdnja je koja se pojavila na TikToku, Fejsbuku i Tviteru ovih dana. Međutim, proučavanje snimaka jasno demonstrira da na njima nije najduža reka u Africi već jezero Laguna roha iz Čilea, poznato po neverovatnoj boji.

@mommaeagle1♬ original sound - MommaEagle1

- Želite da mi kažete da reka Nil 9. novembra 2023. izgleda ovako? - kaže izvesni korisnik TikToka @alexgarrett94 prikazujući crvenu vodu.

Šta kaže Otkrovenje

Preko snimka te crvene vode pojavljuje se citat iz Otkrovenja (Gl. 16, 3-4):

„I drugi anđeo izlli čašu svoju u more; i posta krv kao od mrtvaca, i svaka duša živa umre u moru. I treći anđeo izli čašu svoju na reke i na izvore vodene; i posta krv.“

- Ne znam za vas, ljudi, ali mogu da vam kažem bez sumnje da je ovo još jedan znak kraja sveta. I najstrašnija stvar je gledati video poput ovog, gledati sve znake, gledati znake vremena, videti glasine o ratu, videti šta se dešava u Izraelu, u Jerusalimu, na Bliskom istoku uopšte, videti opadanje morala čak i u Americi, a onda skretati pogled, živeti svoj život i ne brinuti o tome. Ljudi, Isus Hrist se vraća uskoro. Isus se vraća i to ne po devojku, vraća se po nevestu – vernike koji su zaljubljeni u Hrista, koji nisu predali sebe običajima ovog sveta, zlu ove generacije, već su rođeni ponovo i spaseni i spasavaju sebe od ove perverzne i nepristojne generacije. Vreme je da se pogleda u nebo za naše iskupljenje – navodi muškarac sa snimka, verovatno alexgarrett94.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Kome smeta istina? (@udarac.istine)

Sličan snimak zakačilo je još nekoliko korisnika TikToka, pa tako korisnik jayrscottyy navodi je reka Nil u Egiptu pocrvenela, a da je Eufrat presušio. Dok se u pozadini vrti potpuno isti snimak koji je napravio i alexgarrett94 (zanimljivo je da na njegovom nalogu nema ovog snimka, ali se vidi da je reč o istoj osobi koja govori na snimku koji je potpisala, a dele ga drugi korisnici društvenih mreža) stoji i sledeća poruka:

„Otkrovenje se ostvaruje, slava Bogu. Bog je rekao da će se to desiti, sada se dešava. Ljudi još ne veruju.“

@jayrscottyy the nile river in egypt red and euphrates river is dried up…. WAKE UP WORLD 🤲🏼 #bible ♬ Jacob and the Stone - Emile Mosseri

Poređenje topografije

Laguna roha Poređenje planina oko navodnog crvenog Nila (levo), sa snimkom Lagune rohe sa TikToka (u sredini) i sa JuTjuba (desno)... Printskrin: TikTok/YouTube

Naravno da ne veruju kada već jednostavna provera po internetu pokazuje da je reč o brutalnoj laži jer na snimku uopšte nije Nil, već Laguna roha u Čileu, jezero poznato po karakterističnoj crvenoj boji po kome je i dobilo i ime koje u prevodi znači baš to – crvena laguna.

Tako je USA Today proverio slike na snimku i uporedio sa topografijom neobičnog jezera u Čileu i dokazao da je je reč o jezeru iz Čilea, a slično je dokazao i Rojters poredeći snimak sa satelitskim snimcima. Pomorski biolog Valter Zilfeld rekao je za AP da se bavio istraživanjima u oblasti gde se Laguna roha nalazi i je na snimku to jezerce. Kako je objasnio, voda je crvena zbog boje minerala.

Da je reč o „crvenoj laguni“, a ne o Nilu pokazuje i snimak jezera koji je turistička organizacija Aventura South America objavila na svom Jutjub kanalu pre punih šest godina, mnogo pre spomenutog 9. novembra, a gde se vide potpuno iste planine i ista crvena boja vode.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos Tubic

    23. novembar 2023. | 14:08

    Crveno jezero se nalazi i u Vojvodini kod mesta Pačir,pa im nije došao kraj.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>