Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
Zoran
Strogo posmatrano, šta su "veštački zaslađivači" - odnosno, zamene za šećer? Neurotoksini. Izazivaju efekte na mozak i nadražajne i nadražajno - refleksne procese u telu a nisu kalorični, tj ne daju nam nikakvu energiju, i, nisu gradivni elementi - telo ih ne koristi za sopstveni rast ili zamenu oštećenih delova organizma. Razgrađuje ih, kao i sve druge otrove unete u telo, samo jetra a izbacuju bubrezi. Toliko. I, iako to studija ne govori, nikada ne idu sami, ko pristane na veštački zaslađivač, automatski pristaje i na veštačke boje, aromu i šta god treba umetno, a to napada iste organe i metabolizam kao i sam zaslađivač (dakle, nije on jedini uzrok jer ide u paketu).