• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Planirana izgradnja „integrisane i slikovite oblasti“ oko Kineskog zida

A. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja je i uspostavljanje staza za razgledanje koje povezuju delove Kineskog zida

  • 0
Kineski zid Ba-da-ling je najposećeniji deo Kineskog zida... Foto: Pictures From History / akg-images / Profimedia

Pekinški okrug Janking planira da izgradi „sveobuhvatnu slikovitu oblast svetske klase“ oko Kineskog zida, tj. njegovog najpoznatijeg dela Ba-da-linga. Kineski zid je na listi svetske baštine Uneska, a plan je da izgradnjom u slikovitu oblast integrišu okolne delove zida, saopštile su lokalne vlasti.

Počevši od ove godine, okrug će uspostaviti staze za razgledanje koje povezuju okolne delove Kineskog zida i nadograditi poslovne modele Muzeja Velikog zida i obližnjih komercijalnih oblasti, kako bi se zadovoljila turistička potražnja za smeštajem, ugostiteljstvom i kupovinom, prenosi Sinhua.

Očekuje se i pokretanje više različitih aktivnosti, uključujući festival kulture na Velikom zidu, forum i koncert, saopštile su okružne vlasti. Nove izložbene hale Kineskog muzeja Velikog zida su još u izgradnji, sa procenjenom građevinskom površinom od oko 16.000 kvadratnih metara.

Oko Pekinga se nalazi otprilike 520 kilometara delova Velikog zida, arheološkog i arhitektonskog čuda, od kojih je deo Ba-da-ling najpopularniji, i od 1958. godine posetilo ga je 200 milijardi domaćih i međunarodnih turista.

(Telegraf Nauka/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>