• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Metoda proučavanja embriona pod lupom naučnika: Moguće otkrivanje uzroka ponovljenog pobačaja

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potencijalne koristi uključuju pronalaženje uzroka neuspeha implantacije embriona u sluzokožu materice, što izaziva pobačaj, kao i utvrđivanje porekla urođenih srčanih mana

  • 0
Naučnik, naučnici laboratorija eksperimenti mikroskop Foto-ilustracija: Shutterstock

Naučnici su pozvali na reviziju britanske metode o 14-dnevnom istraživanju embriona jer bi, kako kažu, produženje proučavanja moglo da pomogne u otkrivanju uzroka ponovljenih pobačaja i urođenih patoloških stanja, piše Tanjug.

Do sada su naučnici koji su izučavali najranije faze života bili ograničeni na proučavanje ljudskog embriona do 14 dana razvoja, ali sada se sve češće vreme proučavanja produžava za nekoliko nedelja na materijalu doniranom posle prekida trudnoće.

Vreme proučavanja se tako povećava na period od dve do četiri nedelje razvoja, što ranije nije bila praksa, ali naučnici kažu da bi to mogao da bude ključ za poboljšanje tretmana plodnosti i razumevanje raznih urođenih mana, piše Gardijan.

"Period od dve do četiri nedelje označen je kao "crna kutija" u razvoju embriona. Trenutno ne postoji praktičan način da se ovo proučava, tako da je naše znanje zaista ograničeno, ali proučavanje embriona preko granice od 14 dana moglo bi doneti koristi pacijentima.

Što se pre to dozvoli, pre će pacijenti imati koristi", izjavio je dr Piter Rag-Gan sa Babraham Instituta Univerziteta Kembridž. Potencijalne koristi uključuju pronalaženje uzroka neuspeha implantacije embriona u sluzokožu materice, što izaziva pobačaj, kao i utvrđivanje porekla urođenih srčanih mana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>