• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Festival maštovite fizike 12. juna u Muzeju nauke i tehnike

A. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skup bi trebalo da razbije uobičajene predrasude o fizici kao suvoparnoj i teškoj disciplini

  • 0
superprovodnik Credit: Phil Degginger / Alamy / Alamy / Profimedia

Festival maštovite fizike, osmišljen sa idejom da razbije uobičajene predrasude o fizici kao suvoparnoj i teškoj disciplini, biće održan 12. juna u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu, najavili su danas organizatori.

Kako piše u saopštenju, festival će okupiti edukatore i entuzijaste iz oblasti fizike, matematike i robotike koji će posetiocima svih generacija uz zabavnu atmosferu približiti čarobni svet nauke kroz različite interaktivne radionice i eksperimente.

- Festival maštovite fizike je više od uobičajenog događaja, posetiocima svih uzrasta pruža priliku da putuju kroz svet nauke, budu aktivni učesnici, postave pitanja, otkriju nove ideje i uživaju u druženju sa stručnjacima, profesorima, studentima i učenicima ovih prestižnih institucija - rekli su organizatori najavljujući događaj.

Prva beogradska gimnazija povešće kroz maštovite i fascinantne eksperimente iz fizike.

Matematička gimnazija će kroz inovativan pristup obrazovanju predstaviti ideje svoje sekcije primenjene fizike i elektronike, uz demonstraciju naprednih softvera, robota i drugih projekata kojima su se istakli na svetskim takmičenjima.

Fizički fakultet Univerziteta u Beogradu baziraće svoju prezentaciju na interaktivnim primerima fizike i provesti posetioce kroz seriju neverovatnih otkrića, od demonstracija elektriciteta i pritiska, preko plamenova Rubensove cevi, do plazma agregatnog stanja.

Festival su organizovali Muzej nauke i tehnike, Molekul centar zabavne nauke, Fizički fakultet Univerziteta u Beogradu, Prva beogradska gimnazija i Matematička gimnazija iz Beograda. Ulaz је slobodan.

(Telegraf Nauka/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>