Najveća 3D mapa svemira rešava najveću misteriju fizike

Naučnici se nadaju da će instrument DESI da im omogući da otkriju tajnu tamne energije i širenja kosmosa

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Dotur Luigi(Hecim) i AI
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Промишљач

    09. april 2024 | 10:24

    Волим Науку али сам и религиозан, вјерујем у Бога, али не на црквено-ритуални начин, већ на онај дубински начин да је Бог у свему и опет још изван тога познатог у свему непознатом и недохватљивом - зато Бога никада не можеш схватити целином и објаснити. Наукчници на овај начин кроз откривање тајне тамне енергије покушавају објаснити Стварање видљивог Света - Космоса, и ако нешто открију речитоват ће 'ето објаснили смо Тајну Стварања, нема Бога', али шта год да открију нису и неће порекнути Бога (приходит ћу Богу да исти није биће, а поготову као ми, већ да је то Саврхшени Безкрајни Систем без осетћања, мада је Он и Једно и Друго, јер да није тако неби било ни нас), и зато велим: Тајне Науке се могу откривати али потпуно скидање вела (застора) са Тајне Стварања не могже се никад учинити, јер онда би престала да постоји и Наука. Увек иза откривеног постоји неоткривено! И Тесла је рекао да се тамна енергија прелива у светлу а светла одлази у тамну - заправо, то је мењање полова 'позитивне' и 'негативне' енергије - називи су под наводникцима јер енергија је у сутштини Једна а називи су насши да објаснимо њене супротне знакчности. Изтрагживати треба, не спорим, јер и то је изврстан пут ка Тајнама Недокучивог, зато ћу закључити овако: Науку волим Бога поштујем! /Наукчницима желим узспех!/

  • Dotur Luigi(Hecim) i AI

    07. april 2024 | 00:10

    Ако би се решиле све мистерије нашег и паралелних Универзума, тамне материје и ширења Космоса : Ништа више не би имало смисла да постоји - па би све и нестало !? С'великим бум- ом би поново настали паралелни и нови ниверзуми !? Итд, итд, итд,... П.С.-Неко је једном приликом написао : 'Против свега постојећег - у име свега предстојећег '!

  • Prometej

    06. april 2024 | 23:29

    Svemir je večit neuništiv i zastrašujuće beskrajan. Veliki prasak je samo pretpostavka. Tamna materija, tamna energija i još mnogo toga nije dokazano. Neznamo, i mnogo toga nikada nećemo saznati a i nije nužno da znamo.