• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Misteriozni pulsirajući signal iz svemirske letelice identifikovan, objavila NASA

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvuk neće sprečiti povratak Starlajnera na Zemlju

  • 0
Starlajner Boingov Starlajner... Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Misteriozni pulsirajući zvuk koji je dolazio iz svemirske letelice Boing Starlajner identifikovan je i više se ne čuje, saopštila je NASA. Zvuk neće sprečiti planirani povratak Starlajnera na Zemlju, zakazan za petak.

- Zvuk koji se čuo sa zvučnika bio je rezultat audio konfiguracije između Međunarodne svemirske stanice i Starlajnera – objavila je NASA, a prenosi USA Today.

Takav zvuk je normalan, dodali su oni, i naglasili da je pulsirajući zvuk prestao.

- Posadi je rečeno da kontaktira kontrolu misije kada čuje zvuk iz komunikacionog sistema. Zvuk koji je Beri Buč Vilmor prijavio kontroli misije nije imao nikakav uticaj na posadu, Starlajner ili operacije svemirske stanice. To uključuje i planirano razdvajanje Starlajnera od stanice u petak – dodali su iz NASA.

U ponedeljak je objavljen snimak razgovora Vilmora sa komandom misije u Hjustonu gde je opisao neobičan pulsirajući zvuk koji dolazi iz Starlajnera.

Starlajner je u junu doleteo do Međunarodne svemirske stanice sa dvoje astronauta – Vilmorom i Sunitom Vilijams. Iako su njih dvoje došli na osam dana u orbitu, zbog kvara Starlajnera njihov povratak je odložen i ostaće na stanici do februara sledeće godine.

(Telegraf Nauka / USA Today)

Video: Prirodnjački muzej dobija svoju zgradu posle 130 godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>