• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odustali od skrivanja imena glavnog lovca na vanzemaljce: NASA objavila ime direktora za istraživanje NLO

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dosadašnji oficir za vezu agencije sa MInistarstvom odbrane SAD Mark Mekinerni posao je direktor istraživanja neidentifikovanih vazdušnih fenomena

  • 0
Mark Mekinerni, NASA, UAP Mark Mekinerni prvi je direktor za istraživanje UAP u NASA Foto: JOE RAEDLE / Getty images / Profimedia

Američka svemirska agencija objavila je da će Mark Mekinerni, dosadašnji oficir za komunikaciju sa Ministarstvom odbrane SAD, pri NASA postaće novi direktor za istraživanje neidentifikovanih letećih objekata (NLO) ili, kako ih ova agencija zvanično zove, neidentifikovanih vazdušnih fenomena (UAP), piše Politiko.

Ovo objavljivanje imena novog direktora predstavlja iznenađenje jer je tokom diskusije o istraživanju UAP u četvrtak administrator NASA Bil Nelson izričito rekao da zbog onlajn pretnji i maltretiranja neće to uraditi, već da će ime ostati tajna bar neko vreme.

- Dok NASA i dalje procenjuje izveštaj o UAP i procenjuje otkrića nezavisnog tima stručnjaka i njihove preporuke, agencija je posvećena zajedničkom istraživanju UAP federalne vlade postavljajući Marka Mekinernija za direktora tih istraživanja. Mekinerni je prethodno služio kao oficir za komunikaciju sa Ministarstvom odbrane pokrivajući time i vrlo ograničene aktivnosti povezane sa UAP. U ulozi direktora on će centralizovati komunikacije, resurse i sposobnosti analize podataka da bi uspostavio ogromnu bazu za proučavanje UAP. On će iskoristiti i ekspertizu NASA u veštačkoj inteligenciji, mašinskom učenju i proučavanju svemira kao alatke za širu vladinu inicijativu o UAP. Od 1996. on je služio na različitim pozicijama od Svemirskog centra Godar NASA, preko Nacionalne okeanske i atmosferske administracije i Nacionalnog centra za uragane – navela je NASA u saopštenju.

NASA je u četvrtak objavila izveštaj o proučavanju NLO, kada su saopštili da veruju kako u svemiru postoji život i da će istraživati i neidentifikovane vazdušne fenomene, kao i da zasad nema dokaza koji ukazuju da su ti fenomeni povezani sa vanzemaljcima, ali da će i to istraživati. Nelson je poručio da bi prijavljivanje NLO trebalo preseliti iz sfere senzacionalizma u sferu nauke.

(Telegraf Nauka/Politiko)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>