• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

NASA i SpejsEks odložili lansiranje rakete sa ljudskom posadom do Međunarodne svemirske stanice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova prilika za poletanje pruža se u subotu ujutru

  • 0
SpaceX Foto: Joel Kowsky/Nasa / Zuma Press / Profimedia

Lansiranje misije „Posada-7“ (Crew-7) do Međunarodne svemirske stanice (MSS), koje je planirano za danas, odloženo je najmanje za 24 sata, saopštile su NASA i SpejsEks, objavio je Space.com. Let četvoročlane posade, članoca 4 različite svemirske agencije, u orbitu raketom kompanije Ilona Maska nije moglo da bude obavljeno danas. Sledeća šansa za let u svemir je subota 9.27 sati.

- NASA i SpejsEks odustale su od današnje (petak 25. avgust) prilike za lansiranje misije „Posada-7“ do Međunarodne svemirske stanice. Lansiranje je moguće u subotu 26. avgusta u 9.27 (3.27 po istočnoj vremenskoj zoni) za sedmo lansiranje misije sa posadom SpejsEksa do mikrogravitacione laboratorije NASA – saopštila je američka svemirska agencija.

- Novi datum lansiranja daje timu dodatno vreme za završetak analiza i diskusiju o njima. Letelice su u dobrom stanju i posada je spremna za poletanje – navela je kompanija SpejsEks na Tviteru bez objašnjenja zašto je došlo do odlaganja.

Letelica bi trebalo da ponese do MSS posadu u kojoj su astronautkinja NASA Džezmin Mogbeli, danski pilot i član Evropske svemirske agencije Andreas Mogensen, japanski astronaut Satoši Furukava i ruski kosmonaut Konstantin Borisov.

(Telegraf Nauka/Space.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>