• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta su klimatske promene, a kako pravilno da recikliramo: Naučni piknik u arboretumu Šumarskog fakulteta

A. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Organizatori su saopštili da je manifestacija, koja će biti održana 17. i 18. maja, namenjena svima, a prvenstveno deci i mladima koji treba da savladaju ekološke teme

  • 1
Šume Foto: Julija Petrovskaja / Panthermedia / Profimedia

Treći "Naučni piknik", pod sloganom „Misli zeleno“, biće održan 17. i 18. maja u prostoru Arboretuma Šumarskog fakulteta, uz besplatan ulaz za posetioce, saopštili su danas organizatori.

- Cilj manifestacije je da se održivi razvoj učini delom svakodnevice, kao i da inspiriše ljude da uz jednostavne promene smanje svoj negativni uticaj na okruženje, stave fokus na prirodu i zaštite je - rekla je direktorka Festivala nauke Ana Petrović.

Kako je najavljeno, u okviru "Naučnog piknika" biće predstavljene naučne priče kroz interaktivne postavke, radionice i vođene ture kroz Arboretum, u saradnji sa fakultetima, institutima i organizacijama civilnog društva.

- Šta su klimatske promene i kako da ih najbolje približimo mladim naraštajima, kako da pravilno recikliramo, šta je naš ekološki otisak, a šta je ekološki otisak našeg grada i kako da ih umanjimo, samo su neke od tema ovogodišnjeg "Naučnog piknika" - piše u saopštenju.

Organizatori su saopštili da je "Naučni piknik" namenjen svima, "a prvenstveno deci i mladima koji treba da savladaju ekološke teme i postanu svesni svog okruženja i uticaja koji imaju na njega".

Kako je najavljeno, pored radionica za decu školskog uzrasta, biće organizovan i niz aktivnosti za najmlađe, ali i program za srednjoškolce i studente. "Naučni piknik" organizuju "Festival nauke", Šumarski fakultet i kompanija Jetel (Yettel), a prijatelj manifestacije je Bol pekedžing Jurop (Ball Packaging Europe), sa svojim projektom “Svaka limenka se računa” koja motiviše na recikliranje limenki, odnosno aluminijumske ambalaže za piće.

(Telegraf Nauka/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    19. april 2024. | 12:25

    Klimatske promene su narativ koji se koristi kako bi se oslabile ekonomije i bogati jos vise obogatili preuzimanjem kontrole nad novcem. Posredan cilj je verovatno i ekonomsko slabljenje Rusije (fosilna goriva). Narativ je takav da se covek krivi za promene u klimi, placenim studijama koje dokazuju covekovu krivicu i CO2 a ignorisu denecijska istrazivanja i nove studije koje to negiraju. Ignorise se prirodni ciklus Sunca i planete na koji covek nema nikakav uticaj. Covek ima uticaj na svoje neposredno okruzenje zagadjivanjem. Oni koji guraju narativ vesto manipulisu podacima i dobrim namerama prosecnog coveka da cuva prirodu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>