• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Međunarodni naučni skup u ponedeljak u SANU

A. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skup je posvećen sećanju na akademika Vladimira Laskareva, velikog ruskog i srpskog geologa koji je pre 100 godina prvi put uveo u geološku nauku pojam Paratetis

  • 0
Srpska akademija nauka i umetnosti SANU Foto: Shutterstock/ Vukvucko

Međunarodni naučni skup "100 godina Paratetisa (Laskarev, 1924) - Konceptualna istorija i savremeni izazovi" biće otvoren u ponedeljak u Svečanoj sali Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), saopštila je danas ta organizacija.

Naučni skup organizovan je pod pokroviteljstvom Regionalnog komiteta za stratigrafiju Neogena Mediterana (RCMNS) i Međunarodne komisije za istoriju geoloških nauka (INHIGEO).

Skup je posvećen sećanju na akademika Vladimira Laskareva, velikog ruskog i srpskog geologa koji je pre 100 godina prvi put uveo u geološku nauku pojam Paratetis, za nekadašnje epikontinentalno more na području današnje zapadne i centralne Evrope i Evroazije, koje je odavno nestalo i čiji su danas jedini ostaci Crno more i Kaspijsko jezero.

Učesnici će na konferenciji moći da sagledaju stanje i da razmotre dalje perspektive istraživanja Paratetisa sa različitih aspekata savremene geologije, istorije geologije kao i drugih oblasti geo-nauka.

Organizatori skupa su Srpsko geološko društvo, SANU, Rudarsko-geološki fakultet i Prirodnjački muzej.

(Telegraf Nauka/Tanjug)

Video: Prirodnjački muzej dobija svoju zgradu posle 130 godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>