• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo nauke i Zadužbina Miodraga Kostića potpisali sporazum o saradnji

A. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo nauke i Zadužbina Miodraga Kostića potpisali sporazum o saradnji

  • 0
Nemanja Đorđević i dr Jelena Begović Nemanja Đorđević i dr Jelena Begović... Foto: TANJUG/JAKOV SIMOVIĆ

Ministarstvo nauke i Zadužbina Miodraga Kostića potpisali su sporazum o saradnji koji podrazumeva zajedničke aktivnosti na promociji naučno-tehnoloških dostignuća i naučno-istraživačkih organizacija, saopšteno je iz ove zadužbine.

Sporazum će omogućiti predstavljanje inovacione delatnosti kroz izložbeni prostor Show Laba koji će se nalaziti u Palati nauke, a posebna pažnja biće posvećena i projektu BIO4 Kampus.

Ministarka nauke Jelena Begović izjavila je da će Palata nauke sa jedne strane poslužiti našim naučno-istraživačkim organizacijama da organizuju konferencije, radionice i slično, a da će sa druge strane ministarstvo moći da prikazuje svoje velike projekte i projekte za budućnost, kao što je BIO4 kampus.

Upravitelj Zadužbine Miodraga Kostića Nemanja Đorđević je ocenio da će sporazum biti od velike važnosti jer će doprineti promociji i popularizaciji nauke.

Prema njegovim rečima, Zadužbina Miodraga Kostića, buduća Palata nauke i Ministarstvo nauke će kroz zajedničke aktivnosti pružiti podršku mladim talentima da rastu i razvijaju se, ali i da svojim idejama dođu do novih otkrića koja će možda promeniti svet kakav danas poznajemo.

Zadužbina Miodraga Kostića - Palata nauke - koja se nalazi u zdanju na uglu ulica Kralja Milana i Kneza Miloša, u centru Beograda, vrata za sve posetioce otvoriće krajem godine.

Pored više od 30 interaktivnih eksponata i planetarijuma, u ovoj zadužbini će se nalaziti i 19 istraživačkih centara kojima će rukovoditi profesori Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

(Telegraf Nauka / Tanjug)

Video: Prirodnjački muzej dobija svoju zgradu posle 130 godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>