• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Potpuno funkcionalan drveni auto izgleda kao da je iz naučnofantastičnog filma

D. M.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vremenske mašine postoje možda samo u naučnoj fantastici, ali ovo drveno vozilo sigurno izgleda spremno za povratak u budućnost.

  • 0

Majstor za obradu drveta iz Vijetnama - Truong Van Dao – napravio je potpuno funkcionalan automobil od drveta, uključujući zupčanike i motorne klipove, piše Daily Mail.

Van Dao je ručno napravio svaku drvenu komponentu vozila sa pogonom na električne baterije. Iako ta kola nemaju mnogo veću brzinu od brzog hodanja, njihovo dizajniranje predstavlja komplikovan i dugotrajan rad.

Video objavljen na Jutjubu kaže da „otac i sin prave izuzetna drvena vozila kombinujući umeće i funkcionalnost“. Među impresivnim delima su drvena verzija „Sajbertraka“ kompanije Tesla i čitav drveni voz.

Video prikazuje proizvodnju „konceptualnog vozila koje liči na vremensku mašinu“. Iako u opisu video snimka piše da je u dizajniranju vozila upotrebljena veštačka inteligencija, ne vidi se taj proces. Prvo što vidimo je kako Van Dao zavaruje metalni okvir koji čini skelet auta.

Prvo je napravio osnovnu šasiju pre dodavanja zaobljenog okvira koji vozilu daje specifičan oblik. Ugrađivanje četiri električne baterije i osnovnih točkova već omogućava vožnju jednostavnog okvira, ali ima još mnogo posla.

Počinjući rad na drvenom eksterijeru, Van Dao prvo pravi dva masivna drvena prednja točka. Zatim dodaje strukturalne i dekorativne elemente na okvir. Čak je i volan rukom izrađen.

Možda najimpresivniji delovi sprave su kompleksni pokretni detalji u cilju prikaza starinske vremenske mašine. Drveni zupčanici i klipovi se vrte dok se toškovi kotrljaju i vozilo kreće.

Konačna kreacija liči na kombinaciju vremenske mašine H. Dž. Velsa i Boldrikove vremenske mašine iz serije „Crna Guja“.

S jednim sedištem unutar okvira u obliku točka, ima taman prostora da Van Dao i njegov sin provozaju čudno vozilo po naselju.

Meštani gledaju iznenađeno, deca se okupljaju oko vozila i dobijaju priliku da sednu na mesto vozača, a gledaoci na Jutjubu su oduševljeni umećem i kreativnošću.

„Neverovatno je koliko rada je tu uloženo, tvoja deca sigurno misle da si najbolji tata na svetu“, jedan je od komentara. „Ovo ne bi izgledalo neprikladno u naučnofantastičnom filmu, sjajan rad“, kaže drugi.

„Ludilo! Neverovatno umeće! Proizvođači automobila treba da uče od tebe“, dodaje još jedan.

(Telegraf Nauka/Daily Mail)

Video: Prirodnjački muzej dobija svoju zgradu posle 130 godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>