• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slon se uplašio da će zgaziti psa koji spava – da li se ove dve životinje dobro slažu?

D. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slon je ogroman u poređenju sa psom. Međutim, u jednom video snimku koji je postao vrlo popularan, nežni džin se prepao pošto umalo nije stao na psa koji spava.

  • 0

Ogromni slon hoda i njegova surla zakači psa koji spava na tlu. Pas onda podigne glavu, a slon izgleda iznenađeno i uzmiče.

Osoba koja je objavila snimak kaže da je slon star devet godina, da se zove Lana i da je vrlo nežan. Lana se malo plaši pasa, tako da se prepala i otišla kod vlasnika po zagrljaj, piše Science Times.

Neki od komentara su da je slonu bilo žao što je uznemirio psa, da je Lana „džentlmen“, kao i da je dodirnula rep psa, što je verovatno bio „čudan“ osećaj.

Jedna osoba se našalila da je slon reagovao kao da je video bubašvabu. Druga je rekla da slonovi imaju poštovanje u pogledu teritorije i da će obično otići ako vide da neko zauzima prostor ispred njih.

Ostavljen je i komentar da Lana izgleda „postiđeno“ i „ljupko“.

Iako postoji mišljenje da slonovi i psi nisu opušteni jedni s drugima, ima nekoliko slučajeva u kojima se čini da su te dve vrste najbolji prijatelji.

U utočištu u Hoenvoldu u Tenesiju, novom domu slonova iz zooloških vrtova i cirkusa, slon Tara i pas Bela su vrlo bliski i nerazdvojni. Ne samo da šetaju zajedno, već i učestvuju u aktivnostima koje društveno povezuju životinje. Takođe spavaju, jedu i piju zajedno.

Tara je vrlo nežna sa Belom, kojoj prija naklonost. U jednom video snimku, Tara nežno mazi Belinu glavu.

Slonovi komuniciraju kao ljudi

Koriste gestove i zvukove kad pozdravljaju jedan drugog, uključujući pokrete ušima, tutnjavu i dodirivanje repom, u raznim kombinacijama.

Takođe, neki slonovi su društveniji. Na primer, Domu, slona iz savane, svi vole. Kod njega idu kad imaju teškoće. Ljubazni su prema njemu, željni da ga sretnu i čak pokazuju znake pokornosti i poštovanja.

(Telegraf Nauka/Science Times)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>