• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovi mravi u obožavaju AC/DC! Evo kako je nastao ekstremno popularan video „spirale smrti“

Vreme čitanja: oko 1 min.

TikToker Gabrijel Benisio objavio je video u kome insekti kruže oko zvučnika, a onda je objasnio kako je to napravio

  • 0

Video gomile mrava koji plešu oko zvučnika uz zvuke pesme „Thunderstruck“ slavnog hard rok benda AC/DC postao je ekstremno popularan na TikToku. Za samo nekoliko nedelja lajkovalo ga je 19 miliona ljudi. Međutim, postoji samo jedan problem – nije istinit. I autor videa – Gabrijel Benisio (gabrielbeniciobh) – nije to ni krio, već je odmah nakon ovog objavio i video toga kako je sve ovo u stvari napravio i montirao.

@gabrielbeniciobh Ants reacting to @AC/DC. #ants #acdc ♬ som original - Gabriel Benício

Prvi video traje 16 sekundi i na njemu se vidi takozvana „spirala smrti“ uz čvrste zvuke australijskih rokera. To je navelo mnoge da ostave komentare. Dok su se jedni pitali šta se dešava sa mravima, drugi su objašnjavali da je „spirala smrti“ stvarna pojava u prirodi. Naravno, vrlo malo ljudi je shvatilo da je reč o montaži.

Drugi video je tu da objasni kako je sve ovo u stvari urađeno.

@gabrielbeniciobh Just a brief tutorial! #cgi #ants #acdc #howimadeit @Gabriel Benício ♬ som original - Gabriel Benício

- Kako sam napravio ovaj video? - kaže Benisio i nastavlja:

- Prvo, pratio sam pokrete kamere u „blenderu“, a onda sam napravio model poda i zvučnika da imam tačnije senke i odraze. Napravio sam jednostavnog mrava, sa užasnom animacijom za ciklus kretanja. Zatim sam koristio geometrijske čvorove da napravim krug, da rasporedim neke tačke i kreiram mrave na njima. Na taj način sam mogao da biram kvantitet, veličinu, brzinu i poziciju mrava auotomatski. Na kraju sam pustio program da renderuje, podesio sam maske i boje u „after effects“ i to je bilo to.

@komesmetaistina Da li vi proveravate informacije sa mreža? . #viral #balkantiktok ♬ original sound - udarac.istine

Naravno, ovaj pozitivan primer nekog ko objašnjava kako nastaju lažni videi mnogo je manje popularan od prvog videa na koji su se mnogi upecali – ima svega 350 hiljada lajkova.

(Telegraf Nauka)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>