• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne, ovo nikad ne radite! Upozorenja nakon videa sa bizarnim savetom o pranju tostera u vodi

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogo magazina i portala objavilo je da se ni pod razno ne savetuje da se tosteri potapaju u vodu, što je postao trend na društvenim mrežama

  • 0
Toster Ovo nikako ne radite... Printskrin: TikTok/Facebook

Zdrav razum sprečava ljude da električne uređaje poput tostera, fena, grejalice… ubacuju u vodu jer se zna da je to ekstremno opasno. Međutim, uprkos tome na internetu se često pojavljuju video-snimci u kojima se predlaže baš to – da se toster opere u lavabou, jakim mlazom vode. Poslednji takav na Fejsbuk je postavila stranica Wonder and Raw, nakon čega su se oglasili čak i proizvođači tostera i magazini koji se bave uređenjem doma.

- Volela bih da je moja mama znala ovo ranije. Majka dokazuje ćerki da greši i da je najbolji trik za čišćenje tostera naučila na Jutjubu, i da zaista radi – piše u postu Wonder and Raw.

Ovaj savet prati trominutni video u kome žena radi baš ono što se oduvek zna da ne treba raditi – pere električni uređaj u lavabou, sa mnogo vode. Navodno na kraju pušta uređaj da se osuše i uključuje ga. Navodno bez ikakvih posledica.

@komesmetaistina Da li ćete probati? 😅 . #toaster #sendhelp #foryou #fyp #kakoda #ciscenje #balkantiktok #trending ♬ original sound - udarac.istine

Iako u komentarima mnogi traže da se ovaj video skloni jer demonstrira opasno ponašanje, on je podeljen skoro četiri hiljade puta. Sličan video, samo sa drugim akterima postoji i na TikToku, gde ga je lajkovalo čak 2,5 miliona ljudi.

@larad_official #sendhelp #foryou #fyp #middleeastern #assyrian #assyriantiktok #trending ♬ original sound - Lara

Kompanija koja proizvodi električne uređaje KitchenAid upozorila je korisnike na svom sajtu da „spoljni deo tostera može da se opere vlažnom krpom, ali da treba izbegavati potapanje tostera u vodu i čišćenje unutrašnjosti vodom jer to može da ošteti uređaj“.

Onlajn magazin Interesting Engineering objasnio je i kako do tih oštećenja na elektronici dolazi.

- Tosteri nisu dizajnirani da budu potopljeni pod vodom tokom čišćenja. To bi moglo da dovede do strujnog udara, do oštećenja uređaja i do požara – rekla je za njih Tia Vajt, stručnjak za male električne uređaje, za magzin Ideal Home.

(Telegraf Nauka/USAToday)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>