• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova učionica budućnosti: Drugi Mejkers lab u Beogradu i 13. u Srbiji biće otvoren u ponedeljak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mejkers lab je multidisciplinarni inovativni prostor u srednjim školama koji otvara Grupa za obrazovanje, koju čine Nordeus fondacija, Centar za promociju nauke, Dostignuća mladih u Srbiji i Inicijativa Digitalna Srbija

  • 0
Mejkers lab Mejkers lab u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji... Foto: Promo/Miloš D. Živojinović

Drugi Mejkers lab u Beogradu i 13. u Srbiji biće otvoren u ponedeljak u Šestoj beogradskoj gimnaziji, najavila je Grupa za obrazovanje koju čine Nordeus fondacija, Centar za promociju nauke, Dostignuća mladih u Srbiji i Inicijativa Digitalna Srbija.

Mejkers lab ili učionica budućnosti je multidisciplinarni inovativni prostor u srednjim školama u kome učenici i nastavnici zajedno istražuju, stvaraju i povezuju se sa lokalnom i širom zajednicom.

Kako je saopšteno, u Šestoj beogradskoj gimnaziji biće otvoren prostor za inoviranje i kreativnost koji će biti podeljen u tri zone.

Prisutnima će se u ponedeljak obratiti predstavnici Grupe za obrazovanje i škole, osnivač Nordeusa Branko Milutinovič, direktor Inicijativa Digitalna Srbija Nebojša Bjelotomić i drugi.

Otvaranju će prisustvovati i predstavnici Ministarstva prosvete i ostatka lokalne zajednice, a tokom manifestacije biće predstavljeni i zanimljivi učenički projekti.

(Telegraf Nauka/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>