• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veštačka inteligencija i robotika: Prijava za besplatne naučno-obrazovne kampove u Tršiću za srednjoškolce

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kampovi se održavaju treću godinu zaredom, u saradnji sa Naučno-obrazovno-kulturnim centrom „Vuk Karadžić“

  • 0
Roboti veštačka inteligencija čovečanstvo

Foto: Shutterstock.com

Neprofitni Naučno-inženjerski centar PFE pozvao je danas talentovane i motivisane učenike srednjih škola da se prijave za novi, besplatni ciklus kampova i radionica pod nazivom „Veštačka inteligencija i robotika“.

Kampovi se održavaju treću godinu zaredom, u saradnji sa Naučno-obrazovno-kulturnim centrom „Vuk Karadžić“ i realizuju se u njihovom smeštajnom kompleksu u Tršiću.

Prijave su za srednjoškolce iz Srbije i regiona otvorene do 8. decembra, ističe se u saopštenju PFE. Odabrani učesnici imaće priliku da, uz rad sa mentorima, kroz zanimljive radionice i projekte uđu u svet veštačke inteligencije, elektronike, robotike i još mnogo drugih oblasti.

U tome će im, kako se navodi, pomoći tim PFE koji čine entuzijasti, eksperti iz industrije u oblastima razvoja softvera i hardvera, kao i studenti tehničkih fakulteta iz zemlje i inostranstva, sa iskustvom u radu sa srednjoškolcima, kao i gostujući predavači iz prestižnih akademskih institucija.

Jednom prijavom učenik se prijavljuje na celokupni godišnji program, koji se sastoji iz ciklusa kampova, kao što su kampovi uživo i onlajn radionice, na kojima se teme obrađuju kroz predavanja, laboratorijske vežbe, radionice i naučno-inženjerske projekte iz oblasti kojima se PFE bavi.

- Ukoliko si srednjoškolac i želiš da stekneš novo, lepo iskustvo i upoznaš vršnjake sličnih interesovanja, ovo je sjajna prilika da se prijaviš. Na kampovima ćeš naučiti da od ideje dođeš do konkretnog projekta: kako da napraviš robota, upoznaš se sa osnovama i aktuelnim projektima iz veštačke inteligencije i brojnim drugim interesantnim oblastima kojima se bavimo - poručuju iz PFE.

Iz udruženja podsećaju da predznanje iz oblasti elektrotehnike, matematike, fizike ili programiranja nije preduslov za učešće na kampovima.

- Radoznalost je najbitnija, dok ćeš znanje i iskustvo iz ovih oblasti unaprediti kroz učešće na kampovima. Verujemo da znanje treba da bude pristupačno svima. Motivisani time, obezbedili smo da učestvovanje na našim programima, kao i obroci i smeštaj budu potpuno besplatni, zahvaljujući partnerskim organizacijama i kompanijama koje nam pružaju podršku - zaključuje se u saopštenju.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Nauka Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>