Tužan prizor Nikole Tesle pred smrt: Ovo je navodno njegova poslednja fotografija

M. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Na društvenim mrežama pojavila se nova, navodno poslednja fotografija velikog naučnika, pružajući nam neobičan uvid u poslednje dane njegovog života

Foto: Scherl / SZ-Photo / Profimedia

Iako su ga mnogi do sada prepoznavali po karakterističnim fotografijama koje prikazuju vitkog muškarca s prodornim pogledom i tamnom kosom, fotografija, za koju se tvrdi da je poslednja, ali nije dokazano, otkriva nam drugu stranu ovog genijalnog uma. Nikola Tesla preminuo je u hotelskom apartmanu na 33. spratu hotela 1943. godine, sam i siromašan. Imao je 86 godina.

Gradonačelnik Njujorka tada je u svom govoru istaknuo Teslu kao jednog od najuspešnijih ljudi u istoriji, čija su dostignuća neprocenjiva i nastaviće da rastu vremenom, piše avaz.ba.

Na društvenim mrežama pojavila se nova, navodno poslednja fotografija velikog naučnika, pružajući nam neobičan uvid u poslednje dane njegovog života.

Na slici vidimo starog i umornog Nikolu Teslu, s proređenom sedom kosom, ali njegov pogled i dalje zrači samouverenošću i dostojanstvom.

"Sve ove godine koje sam proveo u službi čovečanstva nisu mi donele ništa osim uvreda i poniženja", ostale su zabeležene Tesline reči iz poslednjeg pisma upućenog majci, dajući nam uvid u unutarnju borbu ovog izuzetnog čoveka.

(Telegraf.rs)